Is er dan geen mogelijkheid om de kersttijd rustig en blij door te brengen? Misschien niet, althans niet zonder meer en vooral niet zonder een paar sterke punten vastgesteld te hebben, waar we houvast aan kunnen hebben. Dat ligt verder, dieper, wij kunnen niet eens in ons eentje ernaar grijpen.
Misschien is dat juist de kerstboodschap: Dat wij állen kwetsbaar zijn, dat wij állen steun nodig hebben om door te leven, om elkaar te verstaan, om het elkaar mogelijk te maken…verder te gaan.
Het kerstgebeuren is een gebeuren dat nooit versleten is, of zijn schoonheid verliest.
Zorgen we zelf voor de kerstsfeer in huis?
Een dennenboom vol lichtjes, het kerstkindje in zijn eenvoud in de kribbe? Al deze details zoals feest en sfeer zijn kleine middelen op weg naar saamhorigheid. Tracht naar echte waarden te leven, als blije mensen, met wie het aangenaam is te vertoeven.

Voor alles wens ik u het behoud en de groei van oprechte wederzijdse vriendschap en liefde voor elkaar toe. Als je zo Kerstmis gaat vieren dan ben je op weg naar de VREDE.
Daarover gaat het toch?! Dat is de bedoeling.

Ik wens u en allen die uw dierbaar zijn een zalig Kerstfeest en een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar toe, mede namens het bestuur van Steunpunt De Kloostertuin Hapert. Wij hopen dat 2022 aan u allen mag brengen, wat u er zelf van verwacht, zowel in uw privé leven als bij de Kloostertuin en dat wij elkaar met Kerst weer in goede gezondheid mogen ontmoeten in ons nieuwe Steunpunt d’Ouwe Pastorie.

Antoon Poppeliers, voorzitter.