Vindt u het lastig om online een afspraak te maken bij de gemeente? Een DigiD aan te vragen of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg de cursus Digisterker van Bibliotheek De Kempen en regel voortaan zelf uw overheidszaken via de computer.
Digitale Overheid
De belastingdienst, de gemeente en andere overheidsinstanties: ze stappen allemaal over op elektronische dienstverlening. Met andere woorden: de overheid gaat digitaal. Dat wil zeggen dat de overheid steeds meer gebruikmaakt van internet en computers en steeds minder brieven stuurt om burgers te informeren. De overheid vraagt burgers ook contact op te nemen of aanvragen in te dienen via de computer.

Digisterker
Bibliotheek De Kempen biedt samen met De Kloostertuin en KBO een speciale cursus aan, genaamd ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. In vier bijeenkomsten maakt de cursist kennis met de digitale overheid en leert hij of zij ermee werken. Ook leren cursisten hoe zij een DigiD aan moeten vragen en gebruiken. De cursus begint op woensdagmiddag 7 november van 13.30-15.30 uur. Overige data zijn 14, 21 en 28 november. De kosten zijn €40,-.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden voor de cursus kan bij Antoon Poppeliers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is terug te vinden op www.bibliotheekdekempen.nl.